Συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ Φωτεινής Παντιώρα σε σύσκεψη φορέων για την αντιπυρική περίοδο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

20180607 pantiora antipyriki

Αθήνα, 7/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ  ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ  Φωτεινή Παντιώρα, συμμετείχε σε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων(Ε.Σ.Κ.Ε), του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης,  ο Γ.Γ Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας  Γιάννης Καπάκης,  ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Τερζούδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων δημοσίων αρχών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Τόσκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τα πεζοπόρα τμήματα που επεμβαίνουν, με ευέλικτο τρόπο, από την αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς και να χρησιμοποιήσουμε, τα ελικόπτερα για την μεταφορά τους. Πριν επέμβει ο κρατικός μηχανισμός, που μπορεί να είναι πολύ μακριά από την φωτιά, θα πρέπει να έχουν επέμβει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εθελοντικές ομάδες, που είναι πιο κοντά».

Σημείωσε  ακόμη ότι για την αεροπυρόσβεση θα χρησιμοποιηθούν φέτος τα 2 SUPER PUMA και τα 3 ΒΚ της πυροσβεστικής, τα CHINOOK και CANADAIR των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 4 μισθωμένα βαρέως τύπου  ελικόπτερα (ERICSSON) και 9 ελικόπτερα μεσαίου τύπου αντί 7 των προηγούμενων χρόνων, που θα έρθουν το επόμενο δεκαήμερο, ενώ για επιτήρηση εντός της Αττικής θα χρησιμοποιηθούν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Ο Υπουργός έκανε τέλος ειδική αναφορά στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται για να περισωθεί ο φυσικός μας πλούτος.

Η κ. Παντιώρα, στην παρέμβασή της, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας, επισημαίνοντας  ότι αποστολή της είναι να συμβάλλει στην πληροφόρηση του Τύπου και κατ΄ επέκταση των πολιτών, σε κρίσιμα γεγονότα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η Ειδική Γραμματέας εξήρε τη στενή συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε ότι στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών και όλων των φορέων, θα βρίσκεται η Ειδική Γραμματεία για την προβολή των επικοινωνιακών τους μηνυμάτων στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής κινδύνων.

 Λεζάντα Φωτογραφίας: Από την παρέμβαση της κ. Παντιώρα στην ειδική αντιπυρική σύσκεψη που έγινε στο Ε.Σ.Κ.Ε.