Πρόσκληση σε συνέντευξη Tύπου: Παρουσίαση της πολιτιστικής δράσης για το προσφυγικό Home New Home-32 ταινίες από πρόσφυγες και εθελοντές σε Αττική και Λέσβο

ΑΦΙΣΑ25102018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οι διοργανωτές και οι υποστηρικτές της πολιτιστικής δράσης για το προσφυγικό «Home New Home» σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα), για την παρουσίαση των 32 ταινιών που δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες και εθελοντές σε Αττική και Λέσβο.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία «AJIN», μια δημιουργία των δασκάλων του Δημοτικού σχολείου της Μόριας στη Λέσβο, με θέμα την εκπαίδευση μιας μαθήτριας από την Συρία στην ίδια τάξη με τους Έλληνες συμμαθητές της.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν o Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Μιλτιάδης Κλάπας και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Φωτεινή Παντιώρα.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο υπεύθυνος της δράσης κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Υποστηρικτές της δράσης:

Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΠΕ. Η δράση ήταν μέρος του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για συμμετοχές: sec.cmc@minpress.gr ή τηλ.: 210 9098658