Χαιρετισμός της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ Φ. Παντιώρα στην εκπαιδευτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ASPIRE

ASPIRE 19.02.2019

Αθήνα, 19/2/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΨΗΠΤΕ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ASPIRE

Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, στην εκπαιδευτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αspire(Αctivity, Sport &Play for the Inclusion of Refugees in Europe), για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών μέσω αθλητικών δράσεων, στο οποίο μετέχει η Ελλάδα μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κ. Παντιώρα επεσήμανε την σημασία του αθλητισμού για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών και εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Ο Αθλητισμός αποτελεί μια σημαντική μορφή έκφρασης και κοινωνικοποίησης. Φέρνει τους ανθρώπους  σε κοινούς τόπους και επί ίσοις όροις, εμπεδώνοντας το fair play, την επικοινωνία και την ευγενή άμιλλα»,  σημείωσε.

Η Ειδική Γραμματέας υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση των αθλητικών φορέων και οργανισμών στο πρόγραμμα Aspire αποδεικνύει πως έχει ενισχυθεί σε όλο το κοινωνικό φάσμα,  η συναντίληψη της ανάγκης για συλλογικές μορφές ένταξης των προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι εκδηλώσεις έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο.

Αναφέρθηκε τέλος στο έργο της Ειδικής Γραμματείας που έχει στόχο την σφαιρική ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις δράσεις της πολιτείας και των αρμόδιων Φορέων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με έμφαση στο τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Στην ημερίδα απηύθυναν  χαιρετισμούς, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.