Δήλωση της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ κας. Φωτεινής Παντιώρα στο DOCUMENTO.gr

pantiora 07122018
 
Δήλωση Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ κας. Φωτεινής Παντιώρα στο DOCUMENTO.gr:
«Η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (Global Μigration Film Festival) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για 3η συνεχόμενη χρονιά.  
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα μετανάστευσης μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Ο πολιτισμός σε όλες τις δημιουργικές πτυχές του, με τα πανανθρώπινα μηνύματα που εκπέμπει,  φέρνει κοντά διαφορετικούς  λαούς και  κοινωνίες, συμβάλλει στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και ενισχύει την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών .
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αγκαλιάσει και άλλες δράσεις όπως το πρόγραμμα «Home ΝewHome» για το προσφυγικό στην Ελλάδα,  κεντρική ιδέα και στόχος του οποίου είναι να εκπαιδευτούν Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες με τη βοήθεια ειδικών,  στην κινηματογραφική τέχνη.  Μέχρι και σήμερα  στο πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους συμμετείχαν περισσότερα από 750 άτομα και δημιουργήθηκαν συνολικά 70 μικρής διάρκειας ταινίες. Οι 20 από αυτές θα είναι προσβάσιμες τις επόμενες ημέρες και μέσα από την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας».