Συνέντευξη της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ Φωτεινής Παντιώρα στον Αlpha 9,89 και την Γιάννα Παπαδάκου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΨΗΠΤΕ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΤΟΝ APLHA 9,89 ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

                                                                                                                       

Αθήνα, 19.12.2018

Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha 9,89 και τη Γιάννα Παπαδάκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη και την εκδήλωση «Τα όνειρα δεν έχουν πατρίδα» που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Ειδική Γραμματεία, στο ΥΨΗΠΤΕ.

Η κ. Παντιώρα αναφέρθηκε στις εμπειρίες των παιδιών μεταναστών που φοιτούν σε σχολεία της χώρας μας και στις ελπίδες τους, όπως τα ίδια τις αφηγήθηκαν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την κοινωνική ένταξή τους.

Επίσης, μίλησε για τις πολιτικές αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου που έχουν φέρει απτά αποτελέσματα στη Λέσβο.

Τέλος, κάνοντάς ειδική μνεία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι οι πολιτιστικές δράσεις ενισχύουν την κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών.

 Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης