Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στο ΥΨΗΠΤΕ

ΑΦΙΣΑ παγκοσμια ημερα μεταναστη 20181

    

                                                                                                                                   

Αθήνα, 17/12/2018

                                                   

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                        

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,

ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΥΨΗΠΤΕ

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

 

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνουν την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΥΨΗΠΤΕ, Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, στις 11 π.μ. με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων  του ΥΨΗΠΤΕ, Φωτεινή Παντιώρα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη χώρα μας, Φιλίπ Λεκλέρκ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και οργανώσεων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, παιδιά μετανάστες που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία τα οποία θα καταθέσουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει το αφρικανικό μουσικό συγκρότημα «Ανάσα».