Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ, κ. Φ. Παντιώρα στη Κύπρο-Ομιλία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μετανάστευση

DT 11122018 01

Αθήνα, 11/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΨΗΠΤΕ Κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

 

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Φωτεινή Παντιώρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (Global Migration Film Festival). Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε  από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Κύπρου,  το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

Κατά την ομιλία της στο Φεστιβάλ, η κ. Παντιώρα μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά και του Υφυπουργού Λ. Κρέτσου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πολιτισμός συμβάλει στη συνεννόηση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. «Πολιτιστικές δράσεις όπως η τέχνη του κινηματογράφου δημιουργούν  μια κοινή πανανθρώπινη γλώσσα επικοινωνίας,  συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και καταπολεμούν φαινόμενα μίσους και ρατσισμού», υπογράμμισε.

Η κ. Παντιώρα σημείωσε επίσης ότι η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων είναι αρωγός πολιτιστικών πρωτοβουλιών όπως η δράση Home New Home για τη δημιουργία ταινιών τόσο από Έλληνες όσο και από πρόσφυγες-μετανάστες ενώ αναφερόμενη στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που εγκρίθηκε  τη Δευτέρα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ, υπογράμμισε τη φράση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση και ως τέτοια απαιτεί παγκόσμια απάντηση».

Τέλος. η Ειδική Γραμματέας αναφέρθηκε στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση ενημερώνει την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Κύπρο η κ. Παντιώρα πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κλέλια Βασιλείου, τον Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέα Φραντζή και την Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κύπρου κ. Νατάσσα Ξενοφώντος-Κουδουνά.


Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κ. Φ. Παντιώρα κατά την ομιλία της  στο Φεστιβάλ.

DT 11122018 02

 Η κ. Φ. Παντιώρα κατά την συνάντησή της με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κλέλια Βασιλείου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

DT 11122018 03

 Από την συνάντηση της κ. Παντιώρα με τον Διοικητή της Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου, κ. Ανδρέα Φραντζή.