ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκπαιδευτική Ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ASPIRE , 19 Φεβρουαρίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εκπαιδευτική Ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ASPIRE (Activity, Sport and Play for the inclusion of Refugees in Europe) που αφορά στην προσαρμογή και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού, διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για τη σημασία του προγράμματος αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα έκανε προωθείται διάταξη η οποία προβλέπει πλήρη δικαιώματα ένταξης στην αθλητική δραστηριότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα με άδεια διαμονής σε ισχύ, ή είναι κάτοχοι βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για την άδεια διαμονής και κυρίως για πολίτες τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, που διαμένουν στη χώρα είτε ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας είτε ως αιτούντες διεθνούς προστασίας.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εκπρόσωποι τόσο σημαντικών αθλητικών φορέων έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Aspire και την συμπόρευσή τους σε μια κοινή προσπάθεια η οποία δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στους φορείς του αθλητισμού και των διεθνών θεσμικών οργάνων και οργανισμών», επεσήμανε από τη πλευρά του, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός. «Στόχος όλων μας είναι η πρόσβαση και η ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην κοινωνία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στείλουμε ένα μήνυμα που συμβάλει στην αντιμετώπιση και την καταπολέμηση καταρχάς του ρατσισμού που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις», συμπλήρωσε.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. Αναστασία Γκούφα, η εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κλαούντια Σαμαρά και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρος Μάστακας.