Πυροσβεστικό Σώμα: Ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στις 17/09/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 από το Πυροσβεστικό Σώμα, από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας 16-09-2019 έως τις 19:00 στις 17-09-2019, «εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, σήμερα στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου μεταξύ τους, οι οποίες είναι σε ύφεση. Στην περιοχή επιχειρούν 71 πυροσβέστες, 24 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη πυρόσβεσης. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ.

«Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Με την ίδια ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

  • Σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.