ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις 7/10 – 8/10

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει από αύριο Δευτέρα (07-10-2019) μεταβολή με “βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Δευτέρα (07-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Αττική και στην Εύβοια και πιθανόν στην δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν στην Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ανατολική Στερεά, στην Αττική και στις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Βόρεια Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).