Επίσκεψη Ισπανών φοιτητών και ενημέρωσή τους για την Προσφυγική Κρίση

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα με σκοπό την κατανόηση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Humberto Martinez, Υπεύθυνος Σπουδών Δημοσιογραφίας – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Francisco de Vitoria της Μαδρίτης με ομάδα 40 ισπανών μεταπτυχιακών φοιτητών – ασκούμενων δημοσιογράφων, επισκέφθηκαν την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σήμερα 22 Φεβρουαρίου, όπου τους υποδέχτηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, και ο Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Φλωρεντής.

Ο κ. Κρέτσος, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών. Ακολούθως, ο κ. Φλωρεντής, σε μια παρουσίαση εφ’ όλης της ύλης, τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις προτεραιότητες της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής.

Η παρουσίαση ήταν εστιασμένη στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αξίες που τόσο η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όσο και το σύνολο του ελληνικού λαού υπερασπίζονται, ενώ το βασικό μήνυμα της ομιλίας του ήταν: «Όλοι είμαστε ίσοι»

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής του, ο κ. Φλωρεντής απάντησε σε ερωτήσεις.

C5QPXHkWYAAZ4dt